Повишен натиск и подуване на бременността

Бременност е времето, когато в тялотоима много промени: физиологични и хормонални. За да наблюдават здравословното състояние, бъдещите майки посещават консултации за жени, където редовно измерват кръвното налягане. Обикновено бъдещите майки може да имат известно намаление на кръвното налягане. Но понякога тя изгасва и гинекологът назначава допълнителни изследвания, за да идентифицира възможна патология. Ето защо, много жени в състояние на безпокойство, защо натискът при бременни жени се увеличава. И най-неотложен въпрос: как да се намали натиска при бременни жени, без да навреди на плода.

Като цяло има два показателя за кръвналягане - систолично (горно) и дистолично (по-ниско). Нормата на натоварване при бременни жени се счита за между 110/70 и 120/80. Повишеният натиск, т.е. хипертонията, при бременните майки е повече от 140/90.

Причини за повишен натиск при бременни жени

Често напрежението на една жена скочи без причина. Обикновено това се случва поради така наречения страх от "белите палта", както и поради стрес, умора или физическо натоварване. Следователно, за да се изключи неправилно диагностицирана диагноза, налягането се измерва на едно и също устройство и не по-малко от три посещения с интервал от една седмица. Въпреки това, ако се потвърди артериалната хипертония, причините за възникването й могат да бъдат:

  • хипертонично заболяване, което е хронично заболяване. Характеризира се с постоянно увеличаване на налягането и се появява дълго преди бременността;
  • прееклампсия - патология на бременността, свързана с нарушениефункциите на капилярите и вътрешните органи. Той се проявява във външния вид на протеин в урината, оток и повишено налягане. Гестозата може да представлява заплаха за здравето на майката и плода;
  • съпътстващи заболявания (бъбречна болест, тумори на надбъбречните жлези, щитовидна жлеза, захарен диабет, хормонални разстройства) водят до повишено налягане по време на бременност. Хипертонията в този случай е симптом.
Какво е опасно високо кръвно налягане по време на бременност?

Артериалната хипертония в бъдеща майка можеводи до спазъм на кръвоносните съдове. Това важи за съдовете в матката и плацентата. Поради това доставянето на кислород и хранителни вещества на плода се нарушава. Детето страда от хипоксия, има забавяне в развитието и растежа. Вследствие на това детето може да има неврологични разстройства, вродени патологии.

В допълнение, увеличаването на налягането по време на бременност понякога води до отлепване на плацентата и матката кървене, което е опасно за жената и детето си.

Предалампсия се диагностицира, ако има такавависоко кръвно налягане при бременни жени. Отокът, натрупването на тегло, протеините в урината, "мухите" пред очите също показват това състояние. Предекламампсия засяга около 20% от очакваните майки с хронична хипертония. Без лечение това заболяване може да стигне до еклампсия, характеризираща се с гърчове и дори кома.

След това да намалите натоварването при бременни жени?

Когато се намира в жена на позициялекарите за артериална хипертония препоръчват диета, която изисква отхвърляне на сладки, мастни и солени храни. Диетите ще бъдат достатъчни само при леко увеличение. Преди да намалите натоварването при бременни жени, Необходими са допълнителни проучваниядиагнозата на възможни съпътстващи заболявания. За да се намали високото кръвно налягане при бременни жени, се избират лекарства, които нямат вредно въздействие върху плода. Те включват Dopegit, Папазол, Nifedipine, Metoprolol, Egilok. Ако няма подобрение, е необходима хоспитализация за контролиране на налягането, белтъка в урината и общото състояние.

Високото кръвно налягане и бременността - красивачесто спътници. Но във всеки случай, не рискувайте здравето си и здравето на бебето. Не забравяйте да се регистрирате за консултация със специалист и да следвате всички препоръки, които са му възложени.

Свързан софтуер