Оток на лактите по време на бременност

Едем на срамни устни в по-късните етапи на бременността -доста често срещано явление. И въпреки че е доста неприятно, то не представлява заплаха за здравето на майката и бебето и преминава само по себе си след раждането.

Причини за оток на лактите по време на бременност

Почти 80% от бременните жени се сблъскватотоци на някои органи. В ранните стадии това се случва рядко. Първите признаци са започнали да се появяват от втория триместър на бременността. Подуване на големите срамни устни се отнася до физиологична, причинена от хормонални промени при жените, тъй като още от първите дни на произхода на живота в утробата на ниво се повишава прогестеронът бъдещата майката драстично, блокиране на контракциите на матката и помага за запазване на бременността. Този процес има обратния ефект: високо ниво на прогестерон забавя калий в тялото, което води до застой на течности.

Друга причина, допринасяща за образованиетооток, е да се увеличи обемът на циркулиращата кръв. Това се усеща особено в края на бременността, на по-късна дата. На стените на кръвоносните съдове има колосално налягане и в областта на таза се движи най-голямо количество кръв, осигурявайки на детето необходимото хранене. Тъканите на гениталните органи набъбват, придобиват цианотична сянка и се набъбват.

С физиологичен едем, лекарите обикновенопрепоръчваме да се придържате към специална диета за бременни жени и да наблюдавате количеството консумирана течност. Бъбреците трябва да произвеждат най-малко 75% от използваната течност. Предайте мастната, пържена, пушена и силно осолена храна, защото. тя насърчава задържането на течности. Така че, бременните жени не се препоръчват да консумират повече от 8 грама сол на ден и със силен оток и винаги трябва да се придържат към диета без сол. При силно подуване на срахуните, което причинява много неудобства на бъдещата майка, могат да се покажат специални мехлеми или диуретици, препоръки за употребата на тези лекарства могат да се дават само от специалист на фона на общата картина на здравето на бременната жена.

Някои жени се борят с подуване с помощта нанародни средства, ядене на червена боровинка сок, чайове и инфузии от сушени кайсии, сок от тиква и т.н. Но отново тези продукти са диуретици, така че преди да ги използвате, консултирайте се с лекар.

Носете свободно облекло от дишащи тъкани. Още почивка, лежаща на неговата страна и поставяща възглавницата между краката му. Това ще облекчи натиска върху гениталиите. Не забравяйте, че има много малко преди раждането и всички тези неприятни симптоми скоро ще минат.

Патологичен едем на срамни устни

В някои случаи оток на лактите по време набременността може да бъде причинена от патологични причини. Става въпрос за разширени вени. Признаци на болестта са дискомфорт в областта на слабините, усещане за парене, сърбеж, болка. Усещанията се влошават вечер, през нощта и след физическо натоварване. Когато чувството на срамните устни, можете да се открият характерните венозни възли, които постепенно растат, увеличаване на размера.

За съжаление, не можете да се отървете от заболяването преди раждането.ще успее. Въпреки това, за периода на носене на детето, лекарят ще може да ви вземе безопасни лекарства, които ще направят проявата на варикоза по-малко болезнена. Този крем с анестезия, специално бельо и лекарства, които намаляват пропускливостта на кръвоносните съдове.

Свързан софтуер