Церебрален оток и мозъчни причини

Белодробен едем при новородени. Причини за белодробен оток при новородени

Белодробен оток често могат да се наблюдават при новородени.
Сериозни и сравнително чести причина за белодробен оток новородените са дистомично развитие,развитие дисхармония и пренатална asphyxial, хипоксично увреждане на мозъка, последвано от мозъчен кръвоизлив или хипоксемия и липса на метаболизъм поради остаряване на плацентата и липсата на своята окислителна активност в пост-термин на плода, при инфаркт на плацентата, плода на майки, страдащи от диабет, или продължават след раждането на плода асфиксия, или и двете, в резултат на преждевременно индуцирана дихателна активност и насилие аспирация на околоплодна течност с мекониум, devskamir vannogo епител на кожата, косата, и така нататък. д. или раждане поради хипоксия или аноксия, индуцирана от абсолютни или относителни предозиране лекарства или аналгетици, и така нататък. п. приет майка, или поради аспирация на вагинален секрет, последвано от обтурация голям вентилационни пътища или по време на раждане или поради раждането кръвоизлив, възникващи в мозъка, или вътречерепен кръвоизлив като цяло, или по други причини.

Подобна причина за белодробен оток при новородени може да има подуване на мозъка (например, контузия, травматичен и друг произход). От това следва, че хипоксемия се дължи на недостатъчно снабдяване с кислород в кръвта чрез пъпната вена, или поради плацентата недостатъчност (пренатална хипоксемия) или чрез белите дробове (постнаталното хипоксемия). След достигане на определена степен и продължителност на хипоксемия дава ганглийни клетки, капилярните стени, сърдечния мускул. Това често води до циркулаторна недостатъчност и задръстванията на вътрешните органи, особено на белите дробове.

Сърдечна активност в началото ускорено, постепенно, обаче, тязабавя се и сърдечните звуци отслабват. След раждането, дишането също се увеличава и след като се повиши вътречерепното налягане, той се забавя. Пропускливостта на капилярите се увеличава.

Раздразнителност на дихателния център в различна степен намалява. Може да възникнат пристъпи на цианоза. В състояние на циркус витиос, обратното въздействие върху мозъка, от една страна, и последващото ограничаване на дихателната функция на белите дробове, от друга страна. Въпреки че хипоксемията също увеличава пропускливостта на капилярите, но докато кръвообращението е задоволително, лимфната система е в състояние да отстрани протеиновата капилярна ефузия, преди флуидът да проникне в алвеоларните кухини.

В случаите, когато кръвообращението незадоволително, лимфен дренаж ефект, също е недостатъчна (Пиене 1933, 1945, 1956 Bean), а по-точно кога и дихателната дейност счупен.