Оток на пъпа

Защо пъпа в възрастен

Причините за това условие могат да бъдат:
Развитие на омфалит - възпаление на кожата и подкожната тъкан в областта на пъпа
• Наличност фистула близо до пъпната връв (urahausa).

За да установите точната причина, е необходимо да прегледате хирурга с задължителното пресяване на кофата и ревизията на пъпната връв.
Тактиката на лечението ще зависи от каква е причината.
Ако това е омфитил, лечението е консервативно. Ако на фистулата, тогава можете да се отървете само хирургически.

Развитие на омфалит могат да бъдат причинени от различни причини, най-често инфекция (бактериална или гъбична).
Болестта се проявява чрез зачервяване и подуване на кожата в пъпа и появата в пъпната връх на гнойни кръвоизливи.
Често възпалителният процес се разпространява до пъпната кухина, след което може да отиде до стената на артерията и околните тъкани, което води до артериит или флебит на пъпната кора.

С проста форма(патешки пъпа) общото състояние на пациента не страда, в областта на пъпа има moknutie със серозни или serous-purulent освобождаване, което образува корички.
Продължителната влажност води до образуването на прекомерни гранулации в дъното на пъпната рана (гъбички на пъпа), което затруднява епителизирането.
Може би плътен гъбичен образ на розов цвят е гъбичен тумор.

Флегмонна форма характеризиращ се с разпространението на възпалителния процес в околните тъкани. По периферията на пъпа се отбелязва зачервяване, се определя инфилтрацията на меките тъкани, палпацията е болезнена.
Пъпната пъпка е язва, заобиколена от сгъстен, сгъстен кожен ръб. Когато се прилага натиск върху пери-окуларната област, гниене се освобождава от пъпната рана.
Общото състояние постепенно започва да се влошава,има леко повишение на температурата. В някои случаи флегмонът на предната коремна стена се развива. С началото на флегмона на предната коремна стена температурата се повишава до 39 ° C и по-висока.

Некротична форма омфалитът обикновено е следствие от флегмонаформа. Процесът се простира не само до страните, както при флегмона на предната коремна стена, но и по-дълбоко. Настъпва некроза (некроза) на кожата и подкожната тъкан и отделяне от подлежащите тъкани. Инфекцията може да се разпространи в пъпната връв, което води до развитие на пъпна сепсис. Ето защо е много важно процесът да бъде спрян възможно най-бързо преди развитието на периартерит на пъпната връв.

Лечение на омфалит
В по-голямата част от случаите няма трудности.
при прост форма на лечение на омфит е ежедневнообработка на пъпната област и умбиликален пръстен (разтвори на антисептици с налагането на антисептични мехлеми, при необходимост с задължително дрениране и задължително използване на физиотерапия.
За целта е необходимо да се свържете с хирурга колкото е възможно по-скоро.

при флегмонен и некротичен формуляри се използва комплексно лечение в болница, за което е необходимо да се свържете с най-близката дежурна болница.

ФИЛМИ ЗА ПОКУПКА
Най-често вродена патология. Те се развиват в резултат на неразпространение на жълъко-чревния или пикочния канал.
Когато жълтъка-чревния канал не е заразенобластта на пъпа създава ентеропумлива фиструла с чревно или лигавично отделяне. Понякога, чрез фистузния курс, чревната лигавица пада и по-рядко оемтумът.
Когато цепнатина пикочния канал (urahusa), оформен vesicoumbilical фистула и след изхвърлянето обикновено е урина.

Придобитата пъпна фистула наблюдава след продължително възпаление на коремната стена, през пъпа когато разкрити гнойни абсцеси.
И в двата случая хирургично лечение - да произвеждат изрязани фистули и дефекти за зашиване на стената на пикочния мехур или червата. Консервативното управление е възможно при липса на освобождаване от фистулата.

Трябва да се помни това самолечението често води до влошаване на процеса, и в най-добрия случай само временно облекчение.

Само след изследване на хирурга и стандартните диагностични изследвания можете да поставите правилната диагноза и да изберете оптималната тактика за лечение.

Вход за доктор Максимов за съвет и лечение

Свързан софтуер