Подуване на тестовете на quincke

В случай на остър оток Куинке, причината може да бъдеДа разкрие, без да извършва специфични изследвания от анамнезата. Ако има предположение, че всеки ангиоедем е вярно алергия (за храна, лекарства и др.), Е необходимо да се постави пробата на кожата с помощта на убождане-теста. Отрицателен резултат в тези случаи позволява да се изключи рискът от развитие на анафилаксия върху тези алергени.

Също така е необходимо да се определи връзката между отокаQuincke и влиянието на физическите фактори. Важно е да попитате пациента за диетата. Това ще ви помогне да се идентифицират продукти, които съдържат голямо количество салицилати (цитрусови плодове, плодове, домати, плодове, пипер, чай, мед, мента и т.н.), консерванти, оцветители природни амини.

Също така е важно да разберете дали пациентът е приемал аналгетици или витаминни добавки, съдържащи аспирин или багрила.

Изследването на пациентите с хроничен оток на Куинк и уртикария трябва да включва:

 1. Определяне на антитироидни и антинуклеарни автоантитела;
 2. Определяне нивото на компонентите на комплемента СЗ и С4;
 3. Определяне на криоглобулини;
 4. Определяне на студени аглутинини;
 5. Общ кръвен тест;
 6. Анализ на ESR и С-реактивен протеин;
 7. Определение на вируса на хепатит В и вируса на Epstein-Barr;
 8. Анализ на изпражненията за хелминти, откриване на дисбиоза;
 9. Функционални чернодробни тестове;
 10. Радиография на гръдния кош;
 11. Изследване на урината.

Необходимо е да се извърши диференциална диагностикамежду оток на Quincke и микседем, синдром на медиастинална компресия, вродена елефантиза (синдром на Meij), дерматомиозит. Погрешно е за оток на Quincke също хронични заболявания на сърдечно-съдовата система и бъбреците, които се появяват с дифузен пастозенност и оток.

Свързан софтуер