Какво да премахнете отока на коляното

По много различни причини коленете се подуват: в резултат на различни наранявания, заболявания, както и артроза на колянните стави. Ако сте видели леко подуване в тялото си, трябва незабавно да отидете на специалист - флеболог, травматолог или остеопат, в зависимост от ситуацията.

Ако не сте имали наранявания и коленете сиболи и подуват, най-вероятно имате артроза или артрит или може би тези две заболявания заедно. Необходимо е да се повери лечението им на квалифицирани специалисти. И, разбира се, е по-добре да не се забавя с посещение на лекар. Когато болестта се задейства, тя може да доведе до сериозни усложнения, дори преди увреждането на двигателната активност. Не е възможно да се лекува артроза в още по-тежка степен.

Но когато се обърнете към остеопатите навреме, тойведнага ще ви назначи сложно лечение. Очевидно подуване на натрупаната течност в ставите и възпалението ще бъде премахнато с помощта на противовъзпалителни лекарства - индометацин, аналгин и те у дома. Когато коляното е много подуто, то може да бъде пробито: то е напълно пробито и тогава течността, която се натрупва в него, е изсмукана.

Едемът потиска и функцията на ставата се възстановява. Опишете в същото време цялостно лечение, за да активирате метаболитните процеси. Индивидуално за всеки конкретен случай, но главно с изключение на противовъзпалителни лекарства, използвайте хондопротектори и лекарства, които подобряват хемодинамиката.

Когато е причинено подуване на нараняването на коляното, това е все ощее необходимо да отидете на лекар, е необходимо специалистът да диагностицира опасността от нараняване. Но можете да облекчите състоянието си преди да посетите лекаря. Първо трябва да сложиш нещо студено в коляното (пакет лед) и да се опиташ да го обезвредиш. За да нямате измръзване, ледът трябва да бъде поставен в памучна кърпа. Студената може да намали болката и да спре вътрешното кървене и натрупването на течности, ще облекчи подуването.

Най-добре е да държите крака си нагоре,можете да поставите под него възглавница. По-бързото оток ще се реши. Също така е необходимо да се използват различни местни средства за защита срещу едем - кремове и мехлеми, много от тях са в аптеките, например "Lyoton", "Diclofenac", "Diclac" и др. Съществуват и народни средства за отстраняване на отоци на колената, самостоятелна подготовка. Например, може да бъде мехлем от свинска мас и добре смлян листа от листа. Или смесени с кашкавал каша, саблени листа са пара. Тези средства трябва да се приспособят към подути места и да покрият нещо горещо от горе.