Оток в ушите

Оплаквания от болка в ухото през есенно-зимния периодчесто се срещат при възрастни и деца. Статистика на обажданията към клиники в този момент казва, че най-малко 5% от всички пациенти, които искат да си лекар страда от болки в ушите. Но ако един възрастен може да обясни това, което се характеризира с болка, когато и във връзка с който са възникнали, въпросът е много по-сложно, с едно дете. Ясно е да бъдем сигурни, че неговият отит не винаги може да бъде. Отитът е възпаление на ухото. Когато външен отит засегнатата тъкан на външния слухов канал и ухото, като отит на средното ухо (най-честата причина за оплаквания на лекар) засяга лигавицата на средното ухо. Като правило, тази опасна и много изпълнени с усложнения на болестта на мозъка се предхожда от всякакви настинки.

Остра възпаление на средното ухо е причиненопиогенни микроби, както и пневмококи, Escherichia coli и други микроорганизми, влизащи в тимпаната през слуховата тръба. Това се улеснява от възпалителните процеси в носа, парасановите синуси, назофаринкса и инфекциозните заболявания (морбили, червена треска, грип и т.н.). По-рядко, инфекцията се вкарва в средното ухо от кръвен поток при инфекциозни заболявания като тиф, червена треска и пема и много рядко се получава при травма на тимпаничната мембрана. Много неприятно заболяване е острият отит на средното ухо. Неприятно е от болка, понякога непоносима. За развитието на остър отит на средното ухо, слуховата тръба е от голямо значение - тясна, дълга тръба, която свързва назофаринкса със средното ухо. Това е, което се надува и затваря в самолета по време на излитане и кацане, което причинява болезнено усещане за умора на ушите.

Най-често сценарият за развитие на остър отит е следният: сред ринит или възпалено гърло (т.е., подуване на носната лигавица и носа) разработва подуване слухови тръба, което причинява задръстване ухо; след набъбва лигавицата на средното ухо (този обем кухина от 1 cm 3), поради което има болки в ушите изстрел характер; подуване увеличава, има в изпълнението на ухото и натрупаните лигавицата и мукопурулентна, съответно, се амплифицира болка, повишена телесна температура. След това един ден барабанътмембрана (разделя външния ушния канал от средното ухо) се разтопява под въздействието на гной, които от своя страна преминава през външния слухов канал, и пациентът започва рязко състояние облекчение - се странна Първостепенната болки в ушите. В края на отвора за болест в лекува тъпанчето и пациентът се възстановява.

Много е важно да се извърши незабавно качествено лечение, за да не останеш без слух за цял живот. Първо, трябва да свалиш болката. Това се постига основно чрез употребата на болкоуспокояващи. След това всички същите вазоконстриктивни капки влизат в носа. В този случай проблемът с капките разширява фарингеалната уста на слуховата тръба, за да се регулира изтичането и аерирането на средното ухо възможно най-скоро. За да направите това, легнете на гърба си и обърнете главата си в посока към болното ухо, така че капчиците да се задържат колкото се може по-дълго в назофаринкса. Трябва да използвате антибиотици. Специална позиция е капка в ухото.

Тъй като има етап на остър отит на средното уходо перфорация (prodyryavlivaniya) и след перфорация на тъпанчето. Чрез цялата тъпанчето, макар и възпален, всяко лекарство, прониква с голяма трудност. Следователно, високата ефективност на капките в ухото на този етап е силно съмнителна. Най-ефективното използване на местните компреси върху Цитович. На памучен дреб внимателно предаде в ушния канал, изкопан смес от глицерол и 70 ° алкохол в съотношение 1/1 извън слухов канал е затворен с памук смазват всички мазнини (крем, слънчогледово масло или вазелин) за стягане.

Целият дизайн остава в ушите 2-3 часа,тогава тя е премахната. Достатъчно две компреси на ден. По този начин се отстранява отокът на тимпаничната мембрана и поради високото осмотично налягане на глицерина, подуването на лигавицата в тимпаничната кухина намалява. Бих искал да предупреждавам да не налагаме обикновен полу-алкохолен компрес върху паротидния регион. Този компрес има силен нагряващ и вазодилатиращ ефект, който е много опасен по отношение на развитието на гнойни усложнения. Когато е имало постперфракторен стадий на отит на средното ухо, има смисъл да се използват локални сложни капки с антибактериален и анти-едематорен ефект. Като цяло, средният отит е по-добре да се лекува под наблюдението на лекар от ОНД, тъй като може да се изискват процедури, които са извън контрола на други специалисти, да не говорим за немедицински лица. Остава симптоматична терапия, т.е. болкоуспокояващи, антихистамини. В челните редици в лечението на фарингит идва местната антибиотична терапия.

Изследователи от Съединените щати са открили: Доброто и злото хора се различават по размера на мозъка. Честото агресивно поведение изглежда е свързан с намаляване на обема на сивото и бялото вещество.

Възрастните петна по лицето възникват поради лошотоекология, според експерти от Института по околната среда Leibniz. И не последната роля се играе от изгорелите газове. Ето защо тъмните петна се появяват по-често в хора, които са живели през целия си живот в мегаполис, казва The Times of India.

Една научна група от Обединеното кралство доказа, че веществата, които са част от ароматните свещи, могат да провокират развитието на рак. Телеграфът пише за резултатите от изследването.

Свързан софтуер