Сърбеж на влагалището

Сърбеж на половите органи една от най-честите оплаквания в гинекологията. Най-често сърбежът на влагалището е обезпокоителен. Сърбеж при жените също може да се разпространи и в срамните устни и promezhnost.Inogda сърбеж придружен от вагинален секрет, усещане за парене, зачервяване на срамните устни и влагалищната лигавица, остри болки при уриниране и болка по време на полов акт.

Сърбеж при жените може да бъде причинено от възпалителни причини,и не възпалителни. При жените, водещи активен сърбеж, сърбеж обикновено придружава възпалението на вагината - вагинит. Сред причините за вагинита на първо място са млечните жлези, трихомониазата, различни възпаления, причинени от опортюнистични бактерии. Силното сърбеж на лактите и влагалището може да причини генитален херпес. Това е характерно за появата на изключително болезнени мехури, разположени на обща основа, която е локално подута кръпка от кожа или лигавица. След отварянето на мехурчетата се образуват малки ерозии. Понякога сърбежът при жени с херпес е придружен от силно подуване на срахуните и лигавицата на уретрата. Това може да доведе до забавяне на уринирането, когато урината трябва да бъде освободена от катетър - специална епруветка за източване на урината.

Невъзпалителните причини за сърбеж при жените саили хормонално-кондиционирани, или алергични. При хормонално-медиирания сърбеж обикновено има недостиг на естрадиол в кръвта. Естрадиол е женски полов хормон, който се произвежда основно в първата фаза на месечния цикъл. Ефектът на естрадиола е насочен към растежа и храненето на лигавицата на влагалището и вътрешния слой на матката. Ако липсва естрадиол в тялото на жената, това води до атрофия на вагиналната лигавица. Количеството мукус намалява и клетките на епитела интензивно се разпръскват, "оголват" стената на вагината, която става суха и много чувствителна към различни наранявания. Такава сухота води до силен сърбеж във влагалището и сърбеж на срахуните. Липсата на естрадиол най-често се среща при жени в менопаузата, както и при нередовна менструация.

Друга причина за това са алергичните реакции. Алергична реакция се нарича имунно възпаление, което се причинява от навлизането на вещество в човешкото тяло, което предизвиква сенсибилизация. Вещество, което причинява сенсибилизация, се нарича алерген. При първоначалния контакт с алергена алергичната реакция не се появява, но имунната система започва да "съхранява" антителата към алергена. При повторно срещане с алергена произведените антитела предизвикват каскада от реакции, които водят до силен сърбеж, болка, подуване и изгаряне. Алергенът може да бъде вагинални супозитории, презервативи, бельо, интимни продукти за хигиена. При използване на вагинални тампони по време на менструация съществува възможност за алергична реакция към материала, от който се произвеждат тампони.

Сексуално сърбеж при бременни жени

Сърбеж във влагалището при бременни жени се случва много често. То се насърчава от хормоналната реорганизация в организма на бременната жена. Известно е, че по време на бременност в кръвта на жена нивото на прогестерона се увеличава. Прогестеронът помага да се осигурят оптимални условия за растеж на плода. Повишеното ниво на прогестерон води до относително намаляване на естрадиола. В резултат на това вагиналната мукоза променя свойствата и условията, които се появяват върху нея за появата на увеличен растеж на гъбичната гъбичка, която причинява млечница. Дрожди често се придружават от силно сърбеж на гениталиите.

Често по време на бременност се появява генитален херпес. Дори ако никога не е имало релапс преди бременността. Това се дължи на намаляването на защитата на тялото по време на бременност. Сърбежът е придружен от симптоматична характеристика на херпеса.

Диагностика на сексуален сърбеж при жени

Задачата на диагностика е да определи,възпалителна, хормонална или алергична причина за сърбеж. Винаги е необходимо да се правят тестове за STD и рутинно намазване на микрофлората. С помощта на тези тестове, открийте дали има инфекции на пикочно-половата система, тъй като сърбежът във влагалището често е характерен симптом.

Подробно проучване на гинеколога е много важно. При изследване е възможно да се диагностицират херпесни лезии и промени във вагиналната лигавица - естеството и консистенцията на изхвърлянето, състоянието на шийката на матката, наличието на коридово покритие. Понякога при изследване диагнозата става очевидна и не се изисква допълнителен анализ.

Ако има подозрение, че атрофичният вагинит е причина за генитално сърбеж, трябва да се направи кръвен тест за съдържанието на полови хормони.

С изключение на хормоналните и инфекциозни причини, е полезно да се търси причината при алергичното спускане на гениталното сърбеж.

Лечение на сърбеж във влагалището предвижда борба с държавата товаТой причинява. Ако причината е възпаление, предписвайте лечението в зависимост от естеството на открития бактериален или вирусен патоген. Ако сърбежа има хормонален характер - нормализира хормоналния фон. Когато алергичните прояви предписват специални лекарства и елиминират ефекта на алергена.

Сърбежът във влагалището със сигурност намалява качеството на живот, особено ако се появява често. Този феномен обаче е напълно елиминиран чрез внимателно проучване на причините за появата му.

Клиниката Ultarsound pro ™
© 2008-2016
[имейл защитено]om.ua

Свързан софтуер