Оток от нараняване, отколкото лечение

Отокът на лицето е неприятен симптом, който в повечето случаи не показва сериозна опасност за здравето.

Често всички са преживели това състояние, когато човекТой има вид пастообразна - това може да се дължи на излишната течност в тялото, хормонални нарушения или след травма. Съответно, методът за да се отървем от подуване, зависи от това, което се нарича, и след това да погледнем към най-често срещаните причини за този симптом, както и да ви каже какво да правите, ако човек е подута.

Как да премахнете отока от лицето след зараза?

В случай на тъканно нараняване, първата реакция еподуване в областта на увреждането. Това се дължи на факта, че в увредените тъкани възниква изтичане на течност (лимфа, тъканна течност, кръв), и поради това е малко подуване, което увеличава по време на първите часове след нараняване.

За да премахнете отока от лицето, трябва:

  1. Преди всичко, прикрепете нещо студено към мястото на повредата. Най-добрият вариант е лед или метален предмет, поставен за 1 минута във фризера.
  2. След това, след охлаждане компресирате, мястото на нараняванетрябва да се лекува с троксевазин. Агентът има венотоничен и анти-едематорен ефект. Това помага не само да се премахне подуването, но и да се намали проявата на последиците от удара - натъртване.

Лиотон гел също помага за облекчаване на подуване, но е по-благоприятно за предотвратяване на синини, отколкото за намаляване на подуване.

Друг гел, предназначен за обработкакожа след контузия - Dolobien гел. Това лекарство, както и Lyoton гел помага за предотвратяване на синини и също така има противовъзпалителен ефект.

Как да премахнете алергичния оток от лицето?

Алергичен едем на лицето може да възникне при подуване на Quincke. Това е опасен симптом, тъй като процесът може да повлияе на фаринкса и в този случай има шанс за задушаване.

Необходимо е да се направи аварийна инжекцияантихистамин - Suprastin. Ако отокът продължава, тогава в този случай е необходима помощ от специалисти - в някои случаи е показан капкомер с глюкокортикостероидни препарати (например с преднизолон).

Можете също така да използвате антиалергичен мехлем, който успокоява сърбежа повече, вместо да премахва отока - Fluorocort, Flucinar.

При постоянно подуване на лицето се показва почистване на червата с помощта на сорбенти - Lifferan, Enterosgelya.

Diprospan се използва само под медицински контрол и е показан при тежки критични случаи.

Как да премахнете подуването на лицето след операцията?

След операцията отокът може да остане много дълъг и броят на времето може да бъде измерен не дни, а месеци.

За да се ускорят процесите на регенерация, е показано, че те извършват физиопродукти.

Също така за отстраняване на отока в този случай е показан препарат Maalavit, който принадлежи към групата на натуропати. Използва се външно под формата на компреси няколко пъти на ден.

Как да се лекува оток на лицето с излишната течност в тялото?

Ако подуването се причинява от прекомерно поемане на течностиили солени храни, тогава в този случай се препоръчва да приемате само диуретик - Diacarb. Постоянно използване на диуретици не може, тъй като може да доведе до нарушаване на сърцето.

Ако причината за отока не е известна, тогава е по-добре да вземете неутрално хомеопатично лекарство - лимфомиозит. Подобрява изтичането на лимфата и това може да допринесе за отстраняването на отока.

Колко бързо да премахнете отока от лицето?

Бързо отстранете подуване от лицето, ако причината не е алергична и не е синина, можете да използвате диуретик. Това е най-лесният и бърз начин да се отървете от проблема.

Как да премахнете отока на лицето с хипотиреоидизъм?

Когато хипотиреоидизмът е един от основните симптомие подпухналостта на лицето. За да се елиминира това, е необходимо да се нормализира хормоналния баланс - никое от горните средства няма да помогне да се реши проблемът с хипотиреоидизма, докато не се възстанови хормоналния баланс и метаболизъм.

Свързан софтуер