Едем на бузата след имплантиране на зъбите

Независимо от процедурата в устната кухина, която няматезъболекарите са предупреждавали през цялото време, че може да има подуване дори при нормално запечатване. Следователно не трябва да се надяваме, че отокът на бузата след имплантиране на зъба или подуване на венците ще бъде невидим. Това е нормална реакция на тялото към травма. Размерът на отока ще зависи от индивидуалните характеристики на пациента и от това колко е преживял лекаря, дали процедурата е била правилна.

Колко дълго продължава отокът след зъбната имплантация?

В рамките на няколко часа следможе да забележите леко подуване. И това поведение на тялото ще трае повече от един ден. Процесът на заздравяване на всички увредени тъкани може да отнеме около седмица, докато отокът няма да намалее. Пикът на всички възможни възпалителни процеси е третият ден след операцията. При въпроса за пациента, колко е отокът след имплантирането на зъбите, стоматологът не може да ви даде точния отговор. В своята мощ само да даде съвети как да се намали дискомфорта и възможната болка. Но ако видите, че след като операцията е преминала 10 дни и отокът продължава да се задържи и се появява болка, не се колебайте и отидете направо до лекаря. Такава реакция на организма показва, че лечебният процес не се развива гладко, а инфекцията, която започва възпалителния процес, навлиза в устната кухина.

Оток след имплантиране на зъби, как да се отстрани

След операцията, независимо от нейната сложност ипродължителност, пациентът трябва да получи консултация от зъболекаря за това, какви препарати могат да лекуват дъвката. Ако има някаква болка, веднага предписва анестезия. Също така, за да се премахне или предотврати възпалението, се предписва курс от антибиотици. В някои случаи лекарят може допълнително да предпише витамини или лекарства, които ще повишат имунитета.

Много е важно да наблюдаваме хигиената ежедневноустната кухина. Това означава, че след всяко хранене изплакнете устата си с предписан антисептичен разтвор. Алтернативите могат да бъдат специални таблетки за резорбция. Опитайте се да ядете само топли и смачкани храни за първата седмица.

Ако забележите, след като зъбни имплантималко подуване на венците или подуване на бузата, тогава колко дълго ще продължи, зависи от вас. Има няколко възможности за това как да се процедира в такива ситуации:

  • Най-добрият начин да премахнете подуванетосе счита за излагане на студ. Трябва просто да прикрепите ледения пакет към подутото място и да го задръжте за около 30 минути. Направете такава компресия ежедневно няколко пъти на ден и оток на бузата след имплантиране на зъба или подуване на венците ще бъде значително намален. Тази процедура трябва да се извърши в рамките на 1,5 дни, след което да вземе почивка. Особено тази процедура трябва да се направи с инсталирането на няколко импланта или след повдигане на синусите.
  • също така зъболекарят може да ви посъветва седмица след имплантирането да спи само на висока възглавница. Това ще увеличи изтичането на кръв от увредената област и няма да станете сутрин с подуто лице.
  • е много важно да се следват по това време и за хигиенаустата, за да се предотврати възпаление. Също така, цяла седмица след операцията е необходимо раната да се лекува с антисептик и да се прилагат специални зъбни слоеве. Последните намаляват дискомфорта, причинен от върховете на синтетичните стави, подобрява възстановяването на тъканите и облекчава възпалението.

Ако спазвате горнотоправила, то е вероятно, че подуването венците и бузите ще се проведе в по-малко от седмица, след като на зъбни импланти. Не се страхувайте от такива усложнения, с навременно лечение леко подуване не е опасно. За да се определи точно колко вашия случай работи или възстановяване обратно период върви добре, да получите по темата Интернет или медицинска литература подуване след имплантацията снимка зъби и я сравнете с това, което виждате в огледалото. Ако не ви харесва нещо, не намалява подуване и трае дълго време, венеца на мястото на операцията се е превърнал в синьо хематом се развива, температурата на тялото винаги остава над 37 това означава, че възпалителният процес, и без помощта на специалист не можеш да направиш.

Оток след имплантиране на зъби, колко ще трае? 4.50 / 5 (90.00%) 2 s

Свързан софтуер