Тензитният едем при мъжете причинява

Кога трябва да видя лекар?

  • Ако туморът се открие или изпъкне върху гладка, равна повърхност, се образува останалата част от тестиса.
  • Ако тестисите и скротумът изглеждат по-едематозни и увеличени по размер в сравнение с обичайното състояние.

Какви са вашите симптоми?

Яйцето на нормален здрав човек приличамалко, гладко, твърдо сварено яйце. Тя има същата форма, структура и плътност. Въпреки това, дори при подуване, самият тестис може да остане непроменен. В повечето случаи, подуването не докосва тестисите, а торбичката около тях. По неизвестни причини торбичката може да се напълни с течност, която причинява подуване. Това нарушение, което протича без болка, се нарича хидроцеле.

Понякога има разширяване на вените на скротума иразвитие на оток. Тези явления могат да останат неразпознати. Тяхното медицинско име е варикоцеле. Повечето мъже не забелязват варикоцеле. Това прилича на разширени вени. С развитието на варикоцеле може да има чувство на тежест и натиск в скротума.

Отокът на скротума може да бъде последствие от инфекция. Най-вероятно в такива случаи, въвеждането на бактерии ще се почувства болка. Всеки тумор на тестисите може да се окаже епидидимит, но, разбира се, трябва да изключите рак. Епидидимитът е инфекциозна болест на епидидимите, която е разположена зад тестиса и е предназначена за натрупване и транспортиране на сперма.

МЕДИЦИНСКИ ВЪЗДЕЙСТВИЯ ЗА СМЪРТЯНЕ И ОПАЗВАНЕ НА СИМПТОМИТЕ

Независимо от причините за появата на оток на тестисите илискротумът е единственият вид лечение, които са операция. При хидроцеле някои лекари предполагат освобождаване на течност, но повечето уролози препоръчват операция за елиминиране на нарушения. Varikotsele не пречи на интимните отношения, но може да доведе до нарушения на репродуктивната способност. Повечето мъже не се нуждаят от лечение с варикоцеле. Хирургичното лечение се извършва в тези случаи, когато възниква въпросът за раждането или дискомфорта в тестисите.

Не може обаче да се каже, че въпросите, свързани със заболяванията на тестисите, са изцяло в ръцете на уролозите. Има една фундаментално важна процедура, с която трябва да се справите сами.

От 13 до 14 години мъжете трябва,най-малко веднъж месечно, за да извърши независим преглед на тестисите. Това ви позволява да идентифицирате хидроцеле или варикоцеле, но по-важно - да откриете най-ранните признаци на рак на тестисите.

Ракът на тестисите се среща само при 2 от 100 000мъже. Първите признаци на рак на тестисите са образуването на малък тумор или уплътняване. Въпреки рядкостта си, тази форма на рак се нарежда на първо място сред злокачествените неоплазми при мъжете на възраст от 15 до 35 години. Добрата новина за тази форма на рак е, че болестта е лечима в случай на ранно откриване. Нивото на оцеляване всъщност е близо до 100%.

Изпитът трябва да се направи под душа, когаскротумът е в спокойно и гъвкаво състояние. Опита да се търкаля всеки тестис между Bol [dshim и първите три пръста на ръката, проверка на наличието на тумор, печат или други аномалии. Освен епидидим, останалата част от повърхността на тестисите трябва да бъде гладка. Когато разглеждате, трябва да обърнете внимание и на това дали има усещане за болка или тежест.

Вижте също "Болка в тестисите".