Когато ще има оток след биоревитализация

Възможни ли са усложнения след биоревитализиране?

Биоревитализирането е една от най-безопасните козметични процедури. Вероятността от усложнения е минимална, но за съжаление е невъзможно да се изключат напълно.

Усложнения след сесия на биоревитализацията - ситуацията е рядка, но все пак възможна.

Различните негативни последици след инжекциите на препарати от хиалуронова киселина могат да бъдат провокирани по няколко причини:

  • това е преди всичко лошо качество на работалекар-козметолог и ниско ниво на професионализъм (случайно падане в капиляра под кожата може да предизвика появата на малка синина, оток);
  • нечестност на пациента (пренебрегване на съществуващите противопоказания за биоревитализация, неспазване на инструкциите на лекаря след процедурата, неправилна грижа за кожата);
  • индивидуални характеристики на тялото на пациента (например много тънка и чувствителна кожа).

Сега нека разгледаме по-подробно възможните усложнения след биоревитализирането, защо те се появяват и как да се справят с тях.

Repleri BioR 20 (1 ml)

Едем, натъртвания, папули след биоревитализация

Биоревитализирането може да има такива последици,като подуване на кожата на мястото на инжектиране, локални натъртвания в зоната на инжектиране, зачервяване на кожата (но най-често те все още се свързват с неправилната техника на прилагане на лекарството).

В случай на папули, не трябва да се притеснявате - те ще отидат сами в рамките на 1-3 дни след процедурата.

И за да се отървете от синини и отоци ще изисквадопълнителна помощ за кожата под формата на използване на специални терапевтични мехлеми и гелове: Traumeel S, Lyoton, Troxevasin (за укрепване на стените на кръвоносните съдове), е ефективна и обичайна за много хепарин маз.

Подготовката за ускоряване на процеса на регенерация на кожата и елиминиране на възможните последици може да ви бъде предписана от специалист, който извършва биоревитализация.

Но не забравяйте - вие сте от първостепенно значение за вашето здраве. Вярвайте само на висококвалифицирани професионалисти!

Научете повече за биоревитализирането, като гледате видеоклипа по-долу.

Проблемите след биоревитализирането най-често се дължат на неправилни инжекционни техники. Усложненията са синини и силно подуване.

Свързан софтуер