Подуване на чинака през колко се проявява

Отокът на Куинк е дифузен или внезапно ограничен оток на лигавиците, фасциите и мастната тъкан. В противен случай, отокът на Куинке се нарича "остър ангиоедем" или "гигантска уртикария".

Тази болест се проявява както при деца, така и при децавъзрастни, но младите хора са най-изложени, особено жените. Тийнейджъри и възрастни страдат от болестта по-рядко. Най-опасни в това заболяване е фактът, че тези симптоми, които са характерни за заболяването се появяват ангиоедем, независимо от тяхната възраст, много често водят до такива състояния, които могат да бъдат фатални, ако не разполагат с време за хората от спешна медицинска помощ.


Едемът Quincke е действиеалергични реакции, които допринасят за производството на големи количества хистамин медиатор. Това го прави, че те започват да разпалят човешката кръвоносна система. Лекарството оток Quincke е разделено на две разновидности:

1. Отокът е наследствен, отнася се до изключително редки генетични заболявания;

2. Придобитите причини за развитието на този тип заболяване ще бъдат дадени по-долу.

Отокът на Куинк се развива в много кратък период от времевреме (от 60 секунди до 60 минути). Във всеки отделен случай всичко зависи от вида на патогена и характеристиките на организма. В повечето случаи Куинке се проявява в лека форма, но има и по-тежки случаи. В случай, че заболяването настъпи в тежка форма, се появи оток на гърлото и езика и дихателните пътища се припокриват. Мисля, че е ясно за всички, че тези прояви могат сериозно да застрашат човешкия живот.

Знайте симптомите. болестта е много сериозна. Поставянето на необходимата информация ще ви даде възможност да забележите появата на появата на оток и да предизвикате спешна помощ. Развитието на симптомите не винаги е същото, но основно може да се види следната картина:

- оток на кожата. Началото на едем се проявява в неочаквано възникване на кожата: лицето, ръцете и краката са леко набъбнали, обикновено розови.

Едем Куинке в снимката
- В засегнатите райони има дискомфорт, тези части на тялото, които показват оток на сърбеж, понякога може да има изгаряне и болезнено усещане;

- Понякога изглежда, че е като изгаряне на коприва. По правило обривът се появява в частта на тялото, където расте косата. Тя може да бъде не само главата, но и ръцете и дори краката.

- В изключително редки случаи може да доведе до дрезгавост, усещане за провисване в гърлото (бучка в гърлото) и затрудняване на дишането.


Антигените водят до силна подпухналост,интензивно отделяне на биогенни съединения. Също така някои храни, растителен прашец, прах, лекарства, някои дразнещи фактори от естествен характер могат да бъдат алергени: ярка слънчева светлина или студ. Както може да се види, десетки дразнители могат да бъдат причина, поради което отокът е много опасен не само за деца, но и за възрастни. Една от най-честите причини са: прахове, освежители за въздух и др. Трябва да се отбележи, че проявата на симптомите на заболяването (появата на оток) може да не започне веднага, но след 72 часа.

Свързан софтуер