Как да облекчите подуването от долната част на гърба

Има няколко общи принципи за лечение на болки в гърба. Но трябва да помним, че всеки човекнейната долна гръб, тя е уникална, като пръстови отпечатъци. В света няма двама души с еднакви долни гърбове. Различията в наследствеността, страданията от травми, наличието на добри или лоши навици, формата на обувките, начинът на живот и работата, теглото и дори качеството на матрака, върху който човек спи, формират индивидуална особеност на гърба за всички. Така че, ако има препоръки за лечението на болки в гърба, те ще бъдат доста общи; е необходимо да се вземат предвид спецификите на всеки конкретен случай.

На лумбалния гръбнак не саСамо лумбалните прешлени директно, но също така и полагане дискове, което осигурява безпроблемно движение на ставите и мускулите, сухожилията, нервите и кръвоносните съдове. Ако талията на щети, има комбиниран загуба на всички тези компоненти. Ако има определен дисбаланс (например, въртенето на таза, един крак къс от другия, изкривяване на гръбначния стълб), след това в кръста, регион на повишено напрежение, по-ранен за загуби и наранявания.

Когато обикновено се появят лумбалните нараняванияМускулни спазми, подуване и възпаление, вълнуващи дискове и нерви; така че можете да изпитате различни видове лумбална болка. Ако мускулите са засегнати, болката е глупава, ако нервите са остри болки.

За лечението на болки в долната част на гърба е необходимо да се намерятспециалист, който може да ви помогне да решите вашите въпроси по най-добрия възможен начин. Най-вероятно ще препоръча да се направи рентгенография да се прецени тежестта на пораженията, намерете области на повишена чувствителност и болка, ще определи спастични мускули и зони на намалена гъвкавост, проверете дължината на краката.

Разграничаване на периодите на хода на заболяването: остро, възстановяване (рехабилитация), период на ремисия.

В острия период Необходимо е да се направи всичко възможно, за да може колкото е възможно повечепо-бързо за облекчаване на болката и намаляване на възпалението. Не забравяйте, че 99,9% от всички проблеми с долната част на гърба не изискват хирургично лечение. Решаването на проблема ще бъде рехабилитацията след остър период и само ако знаете причината и сте готови да направите каквото е необходимо. Възстановяването трябва да бъде отложено, докато болката и подуването значително се понижат.

Тъй като лечението на талията, почивка се прилага,Противовъзпалителни лекарства, специални фиксиращи терапевтични твърди корсети или пояс. Острият период обикновено не трае повече от 1-2 седмици. Също така на този етап от лумбалната терапия е оправдано да използвате мускулни релаксанти, за да отпуснете мускулите, които са спастични (в тонус) и могат също да причинят болка.

Това е изключително важно от психологическа гледна точкаОставете този период възможно най-бързо, тъй като междузвездният диск може да страда. Трябва да се опитаме да се придвижим възможно най-бързо до етапа на рехабилитация - по-активен и по-малко болезнен. Не отивайте на работа за 1 до 2 седмици, останете вкъщи, избягвайте активен секс.

На втория етап те започват постепеннопрограма за възстановяване. За съжаление, не можете да направите без него, ако искате да избегнете екзацербации в бъдеще. Най-важната задача на този етап е да се намали вероятността от обостряния и да се премине към активен живот в съответствие с вашия начин на живот и желания. Но за това трябва да опитате малко. Започнете с упражнения за гърба, поне от 10 минути няколко пъти на ден. Постепенно увеличете нивото на активност. Не се страхувайте, че болката може да се върне. През това време ще има постепенно подобрение, можете постепенно да увеличите работното натоварване, което е необходима стъпка за подобряване. Опитайте се да се откажете от лошите навици. Слушай гърба си. Ако все още изпитвате дискомфорт, по-добре е да се върнете на една крачка. Не забравяйте, че отнема време да се подобри.

Сега, когато се появяват гръбните упражненияежедневните нужди, всички добри привързаности са фиксирани в мозъка и допринасят за възстановяването, е време да се увеличи физическата активност. До този период можете да започнете след 1-2 седмици от часовете, веднага щом се почувствате готови за това. Този процес е постепенно, отделете време!

След фазата на възстановяване, след 2 месеца,можете да отидете на третия етап, който е да подобрите качеството на живот. Състои се от прехода към обичайния ритъм на живота, така че да можете да правите каквото искате, без да се страхувате от връщане на болката.

Основното нещо, не се страхувайте! Първо, болката в гърба в повечето случаи не изисква хирургично лечение. Второ, комбинацията от противовъзпалителни лекарства, включително стероидни хормони лекарства и кортикостероиди, често помогне за контрол на болката и са важна част от лечението. И трето, болката в гърба често е хронична, може периодично да се връща. Спазването на препоръките и предпазните мерки ще помогне да се сведе до минимум екзацербацията.

"Лечение на болки в гърба" и други статии от раздела Полезна информация за гръбначния стълб

Свързан софтуер