След колко се понижава едемът след операцията

Увеличаване на мамопластиката. Въпроси и отговори (Safonova LN)

ВЪПРОС: Чрез колко след раждането е възможно да се увеличи гърдата, ако няма хранене.

ОТГОВОР: Няма само една схема. Във всеки случай отговорът е даден от мамолог. Преди по-рано от шест месеца след раждането няма никакво значение да говорите с пластичен хирург - всеки лекар, който зачита медицинската наука, ще откаже. Един от типичните признаци е разпределението на коластрата, ако се спре в значителна степен, тогава по правило човек може да се подготви за операция.

ВЪПРОС: Чрез колко след края на храненето можете да увеличите гърдите.

ОТГОВАРЯ на този въпрос виж по-горе - подобно. По принцип искам да отбележа, че необходимостта от консултация с мамолог преди бозайниците не е догма, а разумна препоръка. Законът не задължава пластичния хирург да изисква заключението на мамолог, преди да увеличи мамопластиката. Ако мамопластиката се извършва правилно, тогава желязото е слабо увредено, поне не трябва да се нарушава целостта на собствената му обвивка. Както знаете, леглото за имплантиране се образува в пространството зад жлезата. След операция, млечните жлези преминават реактивен оток. На постнатални фонови процеси, които може да доведе до свиване на млечните канали, и, ако секреция (коластра, мляко), образуването на кистозна канални разширения - течността се освобождава, но се оттича и се простира около тъкан.

Но дори и да не говорим за скорошна лактация,консултативен мамолог е все още препоръчително. Понякога това се случва, че някои относително безвредни тумор в млечната жлеза изисква малка хирургична интервенция. Тъй като имплантът е зад гръдната жлеза за операцията mammologists изискват от него да се отстранят, за да не вредят на инструмента. Би било жалко да се научи за съществуването на такива тумори скоро след като са преминали увеличаване мамопластика. Необходимо е да погледнете наоколо. Възниква въпросът: никой не е имунизиран от появата на такива формации и след операцията. Аз трябва да кажа, че тези образувания се появяват и развиват много бавно, така че, ако преди операцията не намери нищо, рискът е част от импланта в ранния период след увеличаване мамопластика клони към нула. За съжаление, никой не може да гарантира отдалечените условия. Гарантира само живота през живота на някои импланти. А здравословното състояние с течение на времето може да се промени, и независимо от това дали е уголемяване на гърдите или не.

ВЪПРОС: След колко след увеличаване на мамопластиката можете да шофирате с кола.

ОТГОВОР: Възможно е след три дни, при условие, че е налице хидравличен волан. Почти средно пациентите започват да шофират (ако шофират по-рано) в рамките на пет до десет дни.

ВЪПРОС: След колко след увеличаване на мамопластиката можете да правите секс.

Отговор: След четири седмици. В по-ранни срокове не е необходимо да имате интимен афинитет към някаква проява, защото дори ако рискът от механична травма е изключен, сексуалните преживявания водят до приток на кръв към млечните жлези. Това, на свой ред, може да доведе до повишен оток като най-лошото. Точно като крайната степен на неблагоприятните ефекти, е възможно да се освободи кръв или лимфа около импланта, до формирането на хематом.

ВЪПРОС: След колко след увеличаване на мамопластиката можете да купите бельо.

ОТГОВОР: Разумно е да се купува бельо, така че да се носи, два месеца след мамопластиката. Дотогава отокът може да бъде доста подчертан, а формата на млечните жлези може да се различава от това, което ще бъде в крайна сметка. Сутиенът може да бъде със същия размер и формата на чашите ще се промени. По-рано от два месеца след операцията е трудно да се намерят дрехи изобщо.

ВЪПРОС: Чрез това колко след извършване на нарастваща мамопластика е възможно да се облече в бельо с кости.

ОТГОВОР: Спалното бельо може да се облича веднага след мамопластиката, но ще бъде болезнено поради подуване около жлезата. След като такава сутиен "седи", носете здравето си. Според моите наблюдения това става не по-рано от два месеца след операцията.

ВЪПРОС: Чрез това колко след извършване на нарастваща мамопластика можете да отидете за спорт.

Отговор: Четири седмици след операцията в сутиена.

ВЪПРОС: След колко след увеличаване на мамопластиката, можете да се попечете и да посетите сауната / сауната.

ОТГОВОР: Може да се направи слънчеви бани, ако няма натъртвания на кожата, поне на следващия ден. Раните трябва да бъдат затворени, така че образуваните белези да не са пигментирани. Ако слънчевото баниране се свързва с затопляне, то е разрешено четири седмици след операцията, както и всички други термични процедури.

Банята също е разрешена месец по-късно. Между другото, контрастните процедури след един месец след операцията имат положителен ефект върху кръвоносната и лимфната циркулация, което води до намаляване на отока. Съзряването на резултата не намалява това, но процесът ще бъде по-малко неприятно (което означава, неприятно от гледна точка на оток).

ВЪПРОС: Чрез това колко след извършване на увеличаващата се мамопластика е възможно да спите отстрани и на стомаха или корема.

ОТГОВОР: Когато е удобно. Средно в две до три седмици. Някой вече спи на петия ден.

ВЪПРОС: Чрез това колко след като се направи нарастваща мамопластика, гърдата ще стане "своеобразна".

ОТГОВОР: Процесът на адаптиране в централната нервна система трае фазите: седемдневен възбуда и четиринадесетдневно инхибиране за общо три седмици. Това важи за всички морфологични промени в тялото, като извличане на зъбите, носене на протези и др.

Що се отнася до времето на завръщането на мекотатагърдата, тогава трябва да кажете, че след увеличаване на мамопластиката под думата "гърда" повечето пациенти разбират сложни = гърди + импланти. Млечните жлези след операцията са стегнати поради подуване, както и всякакви други тъкани. Например, върхът на носа също е стегнат след ринопластика, нали? Когато очевидният оток изчезне, жлезата става мека. Така че, това се случва след два-два месеца и половина.

Но по отношение на мекотата на импланта, товаНяма да дам категоричен отговор. Първо, консистенцията на различните модели импланти е различна, гелът може да бъде с различна степен на плътност (кохезия). Препоръчвам преди операцията да извадите извадка от това, което ще бъде поставено в ръцете им, за да имате представа за това, какво трябва да се очаква. Второ, притискането на имплантираната капсула симулира плътността си. В периода от втория до четвъртия месец след операцията това е естествен феномен. През този период капсулата се уплътнява чрез завъртане на влакната и поради множество. Този процес е съпроводен от намаляване на размера на капсулата и удебеляване на нейните стени. Сходството на това явление можем да наблюдаваме върху белезите по кожата. Плътността изчезва, когато капсулата се превърне в имплант по размер, обикновено това е четвъртият до петия месец. Това е средното време (като средната температура в болницата) и това, ако всичко е нормално. За образуването на задоволително качество на капсулата, масажът и терапевтичната гимнастика са безценни.

От всички импланти, които използвах,Това е най-меката McGhan Style 110 и 120, така че тези импланти изискват най-много съвестно връзката и внимателно поддържане постоперативно (масаж и лечебна гимнастика). Обикновено, импланта е по-плътен, така че е по-устойчиви на свиване на околната капсула, т.е. е по-трудно да се деформира и да го изтръгне. Ето защо много пластични хирурзи предпочитат имплантите vysokokogezivnym съдържание - по-малко вероятно да бъдат корекции от страна на майката природа в следоперативния период.

ВЪПРОС: Колко след като нарастващата мамопластика може да започне да образува капсулна контрактура.

ОТГОВОР: Контрактурата е феномен, когато капсулата е малка по размер за имплантанта. Капсулата се формира от кръв, която по време на операцията и в първите дни след операцията се освобождава в имплантовото легло. Кръвта се състои от клетки и плазма (суспензия от протеини). Различните кръвни клетки изпълняват различни функции. Също така има изградени клетки. Те свързват протеиновите молекули във вериги, образуващи влакна. Ден след ден тези влакна се депонират на повърхността на импланта, като влакна на заплитане, които се втвърдяват. До втория месец след операцията влакната започват да се въртят в спирала. Макроскопично се получава съкращаването им и вследствие на това свиване на импланта. За да се предотврати компресията, всички средства са насочени към създаване на първична матрица на по-голяма капсула. Преди всичко това се улеснява от грубата повърхност на импланта, има голяма площ и съкращаване на влакната, просто "преси" вилите. Масажът, който показва на лекаря месец след операцията, е не по-малко важен. Естествено, колкото по-мек е имплантатът, толкова по-голямо внимание изисква след операцията, т.е. масаж ще трябва да се направи усърдно.

ВЪПРОС: След колко години е необходимо да се сменят имплантите.

ОТГОВОР: Повечето съвременни импланти имат гаранция за целия живот, документирана за всеки пациент (сертификатът е включен в медицинската история). Между другото, знаете ли защо имплантите могат да станат безполезни? В края на краищата, в тялото им нищо нищо не пипа и не отрязва. В обвивката на имплантанта се наблюдава основно натоварване под формата на флексия / удължаване по време на дихателните експланти на гръдния кош. При многократно огъване всеки материал се пръска. Много модерен модел черупка в периода на тяхното развитие са тествани върху специални щандове, където може да се преведе сумата на свиване / екстензия, съответният брой инхалации / изпарения, което човек би извършил за дълъг живот триста години.

ВЪПРОС: След колко след увеличаване на мамопластиката вече не може да се притеснявате.

Отговор: Ако не отидете в казусията, след изясняването на следоперативните белези процесът може да се счита за пълен.

ВЪПРОС: Чрез това колко след постигане на нарастваща мамопластика е възможно да се роди.

ОТГОВОР: Ако това е планирана бременност, преди да приключи съзряването на капсулата, не е препоръчително - желязото ще се надуе повече. Ако пациентът случайно е бременна, предишната повишена мамопластика не трябва да бъде причина за прекъсването, освен ако анестезията и антибиотичната терапия не се появят в ранния период на бременността.

ВЪПРОС: Мога ли да се храним след увеличена мамопластика.

ОТГОВОР: Определено - да. Имплантът трябва да бъде разположен зад гръдната жлеза, без да се нарушава функцията му.

Свързан софтуер