Оток по носа и близо до ухото

Такъв проблем може да възникне в резултат наносещи обеци, които не отговарят на размера или материала, от който са направени. Възпалението на ушните лъкове провокира не само носенето на обеци. По-вероятно е заболяването в случай на неправилно пробиване на ухото, което също може да причини възпалителен процес. Как да се намали опасността от инфекция на всички любители на бижута, прочетете в статията.

Симптоми на възпаление на ушните лъкове

Всеки път, когато поставяте в ушната телОбикновено, вие, по същия начин, имате отворен достъп до бактерии, които живеят на кожата ви. Ако видите, че кожата на ушния лъч близо до обицата е станала червена, подута, тя е покрита с бръчка или ако течността се излива от нея, така че има инфекция там. Възпалението на хлабавите влакна се получава с леко зачервяване на мястото, където е разположена обицата. После се разпростря по целия лоб, по скалпа, по гърба на врата, в ушния канал.

Кога трябва да видя лекар? Ако симптомите на възпаление не изчезнат след няколко дни, определено трябва да се консултирате с лекар. Няма голяма вероятност инфекцията да има сериозни последици, но може да възникне възпаление на свободни фибри, както и пълзящи инфекции под кожата.

Как да се лекува у дома възпаление на earlobe?

Ако забележите първите симптоми на заболяването, се нуждаетепремахване на обеци. След като премахнете обеците, трябва да измиете мястото на заразяване с вода и сапун - това ще доведе до факта, че зачервяването и подуването ще преминат сами.

Какво да направите, ако има възпаление?

Ако искате пробитото ухо да се лекува катоколкото е възможно по-скоро и устният лоб не е засегнат от възпаление, е необходимо да го избършете с дезинфекционни разтвори. Можете да използвате водороден прекис или обикновен медицински алкохол. Хлорхексидин или фурацилин също са подходящи за тази цел. Ако няма симптоми на възпаление, избършете ушната мида два пъти дневно в продължение на 2-3 седмици.

Дори и да внимавате внимателно за ушния лъчслед пиърсинг, тя все още може да се възпали. В този случай ще видите зачервяване, подуване на ухото. В този случай ще трябва да смените разтвора на дезинфектанта и също да увеличите количеството на триене до пет пъти на ден.

Трябва да се отбележи, че премахването на обицата от ухото с възпаление не се препоръчва, тъй като раната ще продължи и инфекцията ще мине, но няма да можете да върнете обицата обратно в себе си.

Ако забележите абсцес в раната, е време да вземете антибактериален мехлем. Не забравяйте да измиете ръцете си преди процедурата, в противен случай ситуацията може да стане по-сложна.

Ако предложените дейности не ви помогнат, виее необходимо да се види лекар. Той ще може да установи причината за болестта. Ако имате алергична реакция към метала, от който се правят обеците, можете просто да промените декорацията. Ако променяте обеци и възпалението не преминава, тогава най-вероятно ще трябва напълно да се откажете от носенето им.

Ако възникне възпаление на ушния лъчслед известно време след пиърсинга, трябва да изпълните същата последователност от действия. Единствената разлика е, че в този случай можете да извадите ушите за известно време, тъй като раната не може да продължи.

Предотвратяване на възпалителни заболявания на ушния щифт

Ако решите да пробиете ушите си, трябва да разберете,че тази процедура може да доведе до инфекция там. За щастие има наркотици, които могат да помогнат да се избегне това неприятно явление.

За да се избегне разпространението на инфекцията, ушитетрябва да се пробива на съответния специалист, а това трябва да се прави правилно. Най-добре е да се консултирате с дерматолог, който пронизва ушите му със специален "пистолет" - устройството, стерилизирани ушите пробита обеци. Когато лекар използва специално устройство в комбинация с подходящи техники, значително намалява риска от инфекции.

Как да намалите вероятността от възпаление по време на пункцията?

Дръжте ушите си чисти. Само пробитите уши трябва да се промиват с водороден прекис два пъти дневно, след това да се приложи антибиотичен маз върху лобките на ушите. Това трябва да се направи два до три дни след пиърсинга, след което можете да измиете ушите си с вода и сапун.

Обиците трябва да са от злато. По-добре е да носите обеци от чисти материали, които не съдържат примеси, например злато или сребро. Струва си да се отбележи, че в евтините обеци съдържа никел, на който много хора са чувствителни. Алергията към този метал може да причини развитието на инфекция.

Надяваме се препоръките, които предложихмеще ви позволи да избегнете възпаление на ушния лъч. Ако го направите, лесно можете да се справите с него. Основното нещо е да запомните, че ако възпалението в ушния лоб не изчезне след извършване на тази последователност от действия, то определено трябва да се консултирате с лекар - само той ще ви помогне да установите истинската причина за това неприятно явление.

© Автор: терапевт Елена Дмитренко

С тази статия прочетете: