Колко дълго отива след оток?

Ринопластиката, както и всяка друга пластична хирургия, е съпроводена от наличие на оток и синия, но за щастие те преминават и красивия нос, който имате завинаги.

Нека анализираме подробно какво очаква носът ви след ринопластиката.

 1. Гипс след ринопластика.
  След ринопластиката ще ви бъде дадена мазилкаще се носят в продължение на 7 дни. Ние предупреждаваме, че на третия ден ще има най-силното подуване, но не трябва да се плаши. Това е нормалният ход на постоперативния период.
 2. След гипс, някъде на 10-ия ден вече можете да излизате на хора и да се чувствате по-комфортно. Въпреки това, за около 3 месеца, отокът след ринопластика ще се задържи.
 3. Наблюдаването след ринопластика е често срещано. До края на втората седмица обикновено не стават толкова очевидни.
 4. Първият месец след ринопластиката вече може да диша свободно. Смажете с маслиново масло спретнато с памучна тампонна ноздра, за да излекувате раните възможно най-скоро.
 • удар носа (около месец);
 • да се включат в nat. упражнения (1 месец);
 • носете очила (3 месеца!);
 • отидете в сауната (около 3 месеца);
 • отидете на солариума (около 3 месеца).

Препоръчваме да спите на гърба си през първия месец, като избягвате хипотермия и разплисквате носа с Aqua Maris.

След шест месеца отокът едва се вижда.

След ринопластиката върхът на носа ще продължи най-дълго след операцията. Малка синина на това място ще стане след 6 месеца.

Окончателното възстановяване след ринопластиката ще се наблюдава след 7 месеца след операцията. Всички натъртвания и отоци ще изчезнат и ще видите носа, за който толкова сте мечтали.

Рехабилитацията след ринопластиката плаши всички, ноповечето от нашите пациенти вярват, че си заслужава. Един от нашите пациенти каза: "Бих предпочел да страдам няколко месеца, отколкото ще ходя до края на живота си с голям, гърбен нос. Последствията от ринопластиката не са ужасни, ако знаете, че скоро ще имате красив нос. "

Свързан софтуер