Освободете болката и подуването на разширени вени

Ако знаете кои са разширените венидълбоко анатомична гледна точка, причините и механизма на появата на разширени вени на. става ясно, че на практика е нелечимо заболяване, което може да бъде спряно само с операция. Как не е тъжно, но вярно. На първо място, разширени вени могат да бъдат загрижени за една млада жена само като естетическо, козметичен дефект, но по-късно, с напредването на възрастта, процесът напредва, и там са подуване, болка, тежест в краката, в допълнение, може да е най-опасното и тромбофлебит - тромбоемболия.

В тази статия ще говорим за лечението на варикозни вени у дома, но читателят трябва да разбере, че:

Консервативните методи за лечение на разширени вени иматкоето означава само като поддържаща терапия преди и след операцията, няма крем, без мехлем, без лосион, не може да помогне за промяна на налягането в дълбоките вени на долните крайници.

Носенето на компресионно бельо с разширени вени. разбира се, има положителен, достатъчно ефективен ефект, но и само като превантивна мярка, за да спре прогресията на разширените вени и по-нататъшния вид на разширените вени (вижте лечението на разширени вени).

Варианти на измама и измама на пациенти с разширени вени

  • "Личен флеболог" и "без варикозни вени"

Бих искал да предупредя нашите читателиНие не се получи до измама сайтове популяризирани в рекламни мрежи, интернет, който предлага уникални джанти с магическа метод, за да се отърве от разширени вени под имената "Личен phlebologist" и "Не разширени вени" - това е най-реално измама наивни граждани. На тези дискове, с изключение на упражнения с разширени вени нямам информация за лечение на разширени вени. Наистина, прости упражнения могат да помогнат за намаляване на тежест в краката, премахване на отоци, но това е напълно безплатно да намерите на всеки сайт на разширени вени.

  • Лечение на разширени вени с пиявици

Лечението на разширени вени с пиявици също е най-голямолекарите смятат, че са зачервени и изневеряват. Много пациенти, които не знаят същността на заболяването, объркват варикозните вени с тромбофлебит и вярват, че с варикозната кръв трябва да се "разреждат" и пиявиците да помогнат в това. Ако човек има тромбофлебит, тогава е по-добре да използвате безопасни лекарства, които насърчават изтъняването на кръвта. И с варикозно лечение с пиявици може да допринесе за развитието на алергичен дерматит, трофични язви, след като ухапванията често остават пигментни петна.

  • Медицински продукт "Botfort" или "Varifort"

Компанията "Здрави" рекламира медицински продукт"Varifort" - също продават чиста вода, в рекламата на този lzhesredstva preputany причинните механизми на разширени вени. Фразата "за отстраняване на причината за разширени вени - кръвни съсиреци, трябва да премахнете положителен заряд от кръвни съсиреци и тези, които ги разтвори, поради сферични стъклени мъниста вътре в ботуша" - не друг, а заблудите няма да име. Кръвни съсиреци не са причина за разширени вени, и обратно по време на удължено варици, усложнения могат да бъдат тромбоза, кръвни съсиреци понякога образуват но без варици. И стъклените топки и биологичното електричество в тялото имат абсолютно различни физически свойства.

Кремове, мехлеми, лосиони - това може да помогне за облекчаване на болката, подуване, но не и да намали разширените вени

Най-ефективното билково лекарство, което помага за облекчаване на умората в краката, за да се намали подуването - е конски кестен, Ето защо, ако искате да изберете крем, мехлем отварикозни вени, изберете лекарства, които включват екстракт от конски кестен. Ето няколко рецепти за използване на това лекарство за лечение на варикозни вени у дома:

  • Най-добре смилайте плодовете на кестенаразтопете във вътрешната мазнина във вътрешността на свинската вода и добавете смес от кестен в съотношение 1/1. Този състав може да смазва разширените вени и разширени вени.
  • Сухи цветя от конски кестен 50 гр. Налейте 500 мл. водка, настояват 3 седмици, изтичане. използвайте тази инфузия след 2 r / day за 30-40 капки преди хранене.
  • Раздробявайте плодовете от кестен, добавете алкохолИзчисляване на 2 чаши алкохол 2 супени лъжици кестен, настояват 10 дни, периодично разклащане, щам. Вземете 20-30 капачка. тинктура 2-3 r / ден преди хранене, курс 20 дни, след това почивка 10 дни и отново повторете курса.

Това са рецептите, използвани от нашите предци,когато не беше възможно да се използват растителни екстракти, които днес могат да се намерят в много кремове. Така например, конски кестен в различни дози е в следните кремове, които могат да бъдат закупени или в магазин, или в аптека.

Крем Auchan успокояващ- Можете да използвате крем за крака AushanУспокояваща, като част от която има лавандула и конски кестен, нелепо цена можете да си купите в магазина Auchan, по мнението на мнозина, че има очевидни успокояващ ефект, облекчава умората, тежест в краката, но отново, ние отбелязваме - не може да се излекува варикозна вените, само симптоматично облекчаване на състоянието в края на деня. Основният ефект от този крем в анестезия и отстраняване на тежестта, която възниква в резултат на екстракт от див кестен.

Крем-балсам Chaga- Крем за крака с конски кестен, продаванаптеки, евтини средства, които включват няколко екстракта от различни лечебни растения: екстракти от сабя, зелен чай, японска софора, кърлежи и конски кестен.

Крем Антиварикоза, превантивна, релаксираща - в съставакойто включва също конски кестен, таволга и мелиса. Крем-гел се прави по оригиналната рецепта на известната сибирска билкарка Агафия Ермакова. Има релаксиращ малък аналгетичен ефект благодарение на събирането на лечебни билки. Този крем премахва отока на краката вечер, укрепва стените на съдовете, се използва като превантивен агент за разширени вени.

Венитан - Лекарство, което съдържа есцине гликозид, получен от семената на същия конски кестен. Той има много благоприятен ефект върху венозните съдове. Използва се за болка, тежест в краката, с разширени вени, а също и за превантивни цели.

Упражнения за краката с разширени вени

Ако човек има наследствопредразположение към разширени вени, тежки физически дейности, особено вдигане на тежести или сериозен спорт - силовите спортове, колоездене, кънки, спортни крос-кънтри - се считат за нежелателно, тъй като има вероятност за развитието на разширени вени и неговите усложнения в зряла възраст.

Прави фитнес с разширени венитова е по-добре в специално компресионно бельо, което се произвежда днес под формата на много красиви чорапи и чорапогащи. Лекарите-флеболози силно препоръчват на хората с наклон към разширени вени или вече съществуващи заболявания да лекуват разширени вени с редовното изпълнение на терапевтична и профилактична гимнастика, която е лесна за провеждане у дома.

Предложеният набор от упражнения за разширени вени бешее разработен от водещи чуждестранни и руски специалисти, особено за пациенти с разширени вени, с ежедневни прости упражнения - симптомите на венозна недостатъчност в краката намаляват, рискът от усложнения намалява и прогресията на заболяването се забавя.

1 Упражнение - Разтоварване на вените на краката. Трябва да дишате равномерно и дълбоко със затворени очи, релаксиращи, затова трябва да поставите възглавници или специална ролка под краката си, така че краката ви да са на 20 градуса над тялото ви.

2 Упражнение - това се извършва плавно, бавно. Трябва да положите краката си, да си поемете дълбоко въздух и при издишване да огънете единия си крак, дръпнете коляното си до гърдите си. С следващото вдъхновение, изправете крака си вертикално и леко го снижете. Същото упражнение трябва да се направи и с другия крак.

3 Упражнение за разширени вени. Това движение е познато на всички, трябва да се направи и да лежи надолу, да си представиш, че караш велосипед, риташ педали с краката си.

4 Упражнение - Алтернативно да разгънете и огънете крака напред, само в глезенната става.

5 Упражнение Разгънете и сгънете пръстите надолу.

6 Упражнение - Вдигнете краката си, легнете на гърба си, поставете ръцете си по багажника. Обърнете двата крака едновременно, после излезте.

7 Упражнение - Не разкъсвайте чорапите от пода, ходете на място.

8 Упражнение - Обуват се заедно, ръцете по тялото, при дълбоко дъх, бавно се изправя на пръстите на краката, при издишване - връща се в началната позиция.

9 Упражнение - Лъжа, огънете краката си, неоткъсване на краката от пода. В същото време поставете ръцете си на бедрата си. При вдишване повдигнете главата и тялото, докато ръцете се плъзгат до коленете. При издишване се върнете в началната позиция.

10 Упражнение е упражнение ножица в изправено положение, това е направено легнало, ръце по багажника, е необходимо да кръстосате алтернативно краката, равномерно дишане.

11 Упражнение за разширени вени - Наведете краката си в скута си, легнали на гърба си, докато не краката си от пода. С бавно издишване, издърпайте в стомаха и обратно, с бавно вдъхновение - надуйте стомаха.

12 Упражнение - Разположете краката си под ъгъл 20градуси и легнал на гърба си, закопча малка възглавница между краката. Огънете в долната част на гърба бавно вдишвате, докато разкъсвате седалищата от леглото. При издишване се върнете в началната позиция.

13 Упражнение - Застанете с крака заедно, ръцете покрай тялото, на вдишвайте, дръпнете раменете назад, издишайте - отпуснете раменете си, пуснете си главата напред.

14 Упражнение - Лъжа, крака под ъгъл 20 градуса. Огънете единия крак, дръпнете коляното до гърдите, обвийте ръцете около крака. След това бавно изправете крака си, докато ръцете ви се плъзгат по телето до коляното и плътно закопчават крака. Спуснете крака, докато ръцете ви се плъзгат над бедрото ви. Същото упражнение за другия крак.

15 Упражнение - След набор от упражнения, трябва да вземете контрастен душ на краката си. Среден поток от хладка вода се замества с топла вода за 5-10 минути.

Статията е полезна, актуална. Но донякъде песимистично. Оказва се, че ако има предразположеност към разширени вени или са звезди, и излезе венци, това неминуемо ще доведе до операция. Профилактика или не - резултатът е един. Според мен това е и един от митовете. В началния етап от голямо значение имат ежедневни упражнения, плуване, гимнастика, изключване от диетата на вредни продукти, бани, контрастни душове, дреха компресия, отвари и настойки от билки, по-специално въз основа на кестен, Пъстри, месарница и др. Природни мазила, приготвени у дома. Като цяло, активна превенция и през целия живот. Можете да възстановите или минимизирате патологичните промени.

Съгласен съм, но фактът е, че много малко хораобръща внимание на появяващите се "звезди" и венци, докато не се почувстват болка или друг дискомфорт. И никой не е сигурен, че никой не е замесен в превенцията в ранна възраст, вани и отвари, естествени мехлеми, гимнастика и др. Тези, които се обичат много и могат да си позволят толкова много време да се грижат за телата си - да, те могат да спрат процеса. В сътресението на съвременния живот на градския филистим - това е почти не реалистично, тъжно, както може да изглежда ...

Имам варикозни вени само на еднодесният крак вече е дълъг период от наследствеността и упорита работа, която искам да пробявявам, за да се лекувам, защото все още не боли много и сега се страхувам, че най-малкото ще бъде?

Добавете коментар Отказ отговора

Свързан софтуер