Как да облекчите подуването на лимфните възли в шията

Приемането на антибиотици е важен етап от лечениетозаболявания на лимфните възли. Без това е почти невъзможно да се управлява и едновременно с това е възможно да се лекува причината за възпалителния процес (гърло, студ и т.н.). Но за да купите антибиотиците, от които се нуждаете, е нереално без специална рецепта, така че отидете при терапевта и в същото време ще видите лекар. Вземете антибиотици до пълно възстановяване, но не забравяйте, че подпухването на лимфата не винаги е моментално.

Загрявайте врата. За тази цел топлинна сол в тиган или в пещ, изсипете я в чорап или я увийте в шала и задръжте компреса за около 40-120 минути. Но при затопляне трябва да бъдете изключително предпазливи, ако има гной в лимфните възли, то може да се счупи и да предизвика сериозни усложнения. Най-добре е да направите ултразвук, преди да започнете с такива процедури.

За да премахнете подпухналостта, смажете областталимфни възли със звездичка (мехлем). Той не само стимулира изтичането на течност от тъканите, но също така осигурява ефект на затопляне и насърчава възстановяването. Този инструмент можете да закупите във всяка аптека.

Вземете леки диуретици, например,урологични такси. По време на болестта се натрупват много течности в тялото, поради което лечебният процес се удължава. Можете да си купите лимфен дренаж - специален набор от билки. Те имат антимикробен ефект, облекчават подпухването от лимфните възли и подобряват общото състояние.

Ако подобренията не се спазват, отновоотидете в болницата. Понякога е необходимо да изпълните хирургическа процедура за отстраняване на гной. Но това е крайна мярка, лекарите често се придържат към консервативно лечение, а не хирургично. Когато лимфата е възпалена, първо трябва да потърсите причината и да я лекувате.

Свързан софтуер