Едем след операция за разкъсване на синдесмоза

Форум по спортна наука и медицина

Вашите въпроси отговарят на SAMILENKO IgorG .. лекар на травматолог-ортопед от най-високата категория, специалист по артроскопско лечение на наранявания и патология на ставите, служител на Медицинските центрове "CM Clinic" и "Capital", Москва.

1. В секцията Онлайн консултации специалисти по спортна медицина са попитани лични медицински въпроси. Ако искате да изразите своята гледна точка, обсъдете с други участници във форума, създайте подходящи теми в други секции като "Спорт", "Превенция на травмите" и т.н.

2. За всеки отделен проблем се създава отделна тема. Тъй като вече е уморен от разделянето на темите на хората, които не се съобразяват с тази точка, програмно е забранено да пише в вече създадени теми за всички, с изключение на темата откривател и модератори.

3. Заглавието на създадената тема трябва накратко да отразява същността на проблема. Например, "Пробив на предни кръстосани връзки". Не го наричайте общи категории като "Коляно" или "Болни".

4. В края на темата в скоби посочете въпросния спорт. Например, "Разрушаване на предния кръстосан лигамент (алпийски ски)"

5. Когато зададете въпрос, опитайте се да отговорите ясно на такива въпроси:
- При какви условия беше нанесена вредата, какви движения сте направили?
- Локализиране на болката, нейната природа? Други ненормални усещания (нестабилност, криза и т.н.)
- Колко отдавна беше нараняването?
- Какви мерки са предприети след нараняването?
- Видя ли лекар?
- Давали ли сте рентгенови лъчи (ако е възможно, можете да прикачите изображение)?
- Какви други диагностични методи са използвани (ултразвук, MRI и т.н.)?
- Какви изводи за диагностиката?
- Каква диагноза беше поставена и в крайна сметка беше назначена стратегията за лечение?

6. Въпроси като "Вчера играх. страда от нараняване на коляното. Боли толкова много, че не мога да ходя! Лекарят, какво общо с мен и как да се лекува? "Вие navryadli получи отговор относно диагнозата и лечението. В такива случаи, първо трябва да се консултирате с лекар.
Къде и на кой лекар ще ви посъветваме.

7. Ако имате резултати от изследвания (рентгенография, томограми и т.н.), препоръчително е да ги прикачите предварително към темата.

8. За по-добро разбиране на причините, поради които лекарят не отговори на въпроса ви до степен, в която бихте искали да прочетете "Етичния кодекс на лекарите", който нашите консултанти спазват.

Нуждая ли се от операция срещу разкъсване на синдесмозата?

05 март, 20:23

Питам за вашите съвети и помощ!

Точката на поврат беше 03.02.13. Диагноза: затворена фрактура n / 3 на лявата фибула, затворена фрактура на задния край на лявата пищяла. Наложили са гипс.12.02. Гипсът беше нарязан и обвързан с превръзка. 18.02. Гипсът беше прехвърлен, защото. нарязани. Вчера 04.03. направи снимка без гипс и каза разкъсване на синдесмоза и е необходимо да се направи операцията. Ръководителят на отдела каза, операцията трябваше да се направи отново 04.02., гипс е безполезен. Т.е. снимките ми и мен за един месец бяха наблюдавани от няколко лекари от общинската поликлиника и едва сега видях ръководителя на отдела, нарушаващ синдемозата, и препоръчва операцията. Колко е необходима тази операция. Има ли наистина разкъсване на синдесмозата? Възможно ли е да се справим без нея? Изпращам ви снимките вчера от 04.03.13. Сега съм в U-образна мазилка до коляното, преди да имаше гипс U-образна къса. Мога ли да изкривя болния си крак сега? Правете упражнения с болезнен крак? Какво?

Re: Има ли нужда от операция срещу разкъсване на синдесмозата?

Мар 07, 1:01 ч

За съжаление не получих рентгеновите снимки;дублират. Според фрактура: Ако има значителна сублуксация на крака, или вътреставно изместване причинени от задния ръб на фрактурата - това може да бъде индикация за хирургично лечение. Сама по себе си тибиофибуларното syndesmosis контузия на дисталните е компонент на съвместната травма и не винаги изисква хирургична намеса. Като се има предвид сроковете са минали от травмата - операция не трябва да правите със значителен пристрастия. В малка деформация - евентуално продължение на консервативно лечение.

Re: Има ли нужда от операция срещу разкъсване на синдесмозата?

Mar 07, 2013, 14:44

Добавям снимки, искам да анализирам и съветвам дали е необходима хирургия и препоръки за по-нататъшно лечение. Благодаря ви!
Последната снимка е от 03/04/2013.

Re: Има ли нужда от операция срещу разкъсване на синдесмозата?

08 Март 2013, 08:36

Няма сублуксация на крака. По мое мнение е напълно възможно да се направи без хирургично лечение.

05 април 2013 г., 08:14 ч

Добре дошли!По-рано ви разказах за необходимостта от операция за разкъсване на синдемозата. Бях убеден от всички да не го правя и аз отказах наполовина. Сега лекарят се съгласява, че е вярно, че не са имали операцията. Бях приключила на 2 месеца след фрактурата на контролния изстрел и най-накрая взех тюле. Вчера LFK започна с инструктор и днес с магнит. Все още вкъщи правя или правя LFK, а вечер тава или басейн с морска сол. Лекарят посъветвал седмица или две да не стъпва на крака, все още съм на патерици. Планира се, когато магнитът свърши и имам масаж от 10.04. и двете глезени, тогава ще направят електрофореза с бисфофитни салфетки. Мога ли вече да започна да стъпвам на крака ми Кога ще бъде възможно? След като патериците ми се нуждаят и колко на бастуни? Какви са моите перспективи за пълно възстановяване? Отокът е лек, но кракът става синя, когато спускате.
Ще напомня диагнозата: 03.02. затворена фрактура n / 3 ляво m / b и затворена фрактура на гърба на б / б кост. Тези снимки са от 04.04.13 вчера.
http://s43.radikal.ru/i101/1304/d4/82bac7cc9884.jpg
Благодаря ви за вашите отговори и внимание.

Re: Има ли нужда от операция срещу разкъсване на синдесмозата?

Април 07, 2013, 12:15 ч

В това и в термините се прилага постепенно дозирано натоварванекрака е възможно. Ние трябва да се фокусира върху чувствата си, + съвместен фиксиране ортеза превръзка, докато се разхождате по улицата. ЛФК, FTL, масаж, съдова обучение - всички те продължават да се възстанови функцията на ставата.

25 април 2013 г., 1:39 ч

Аз съм 03.04. след като изображението е отстранен клечки, аз се проведе днес 10magnita, 15 физиотерапия, масажи 10, в това число 3 крио-масаж, 3 amplipulsa.Doma също упражнява терапия, вани с морска сол, вече 2MeS. Аз пия Calcemin advans.Na днес отиде без нищо на улицата, без trostyu.Hozhu mnogo.Posle крак съвместно и набъбва над около 6 сантиметър дебелина две см. Придружен от болка. Няколко дни болката продължава и pokoe.Poyavilis prohrustyvaniya в LFK.Vozmozhno аз посттравматична артроза? Какво poprinimat допълнителни terafleks т.н.? Може ли инжекции Alflutop? Полезно е за това дали да се направи + парафин озокерит? Физиотерапевт даде 10 дни за почивка в производството, след това 10elektroforeza с bishofit salfetkami.Chto все още го правят, за да се избегне болка, подуване и пост-травматичен остеоартрит? на рецепция 02.05., все още съм в отпуск по болест.

Re: Има ли нужда от операция срещу разкъсване на синдесмозата?

25 април 2013 г., 14:06 часа

При продължителен оток е полезно да се използвавенечно Джърси (чорапи или чорапи за коляното). Извършвайте ултразвук на съдовете на долните крайници, за изключване на тромбози, съдови лекарства, ако е необходимо. По отношение на глезенната става - продължете с тренировъчната тренировка, FTL, можете да ходите с допълнително фиксиране на ставата с ортезна превръзка. При нормална динамика на потока трябва да бъде положителна.

Създадено от phpBB © phpBB Group.

phpBB Мобилни / SEO от Артродия.

Свързан софтуер