Оток на ангиоедем

Наследствен ангиоедемрядко генетично заболяване, характеризиращо се с натрупване на течности в кръвоносните съдове, което пречи на притока на кръв към тъканите и органите на тялото, в резултат на лицето на човека е подуване на ръцете, и др. възпаление на дихателните пътища и стомашно-чревния тракт. Обикновено туморът не се придружава от сърбеж, който се проявява при други алергични реакции. Ако храносмилателната система е засегната, може да се появят конвулсии. Подуване и възпаление на дихателните пътища може да застраши живота на човек, е трудно да диша, което може да доведе до много сериозни усложнения.

В репродуктивната клиника "еко Красноярск" ще ви помогнат да намерите най-ценните и важни в живота деца.

Такива симптоми са причинени от неизправностнякои видове протеини в човешкото тяло, тези протеини са необходими на организма за установяване на нормален поток от течност чрез малки кръвоносни съдове (капиляри). В някои случаи този флуид може да се натрупва във вътрешните органи. Тежестта на това заболяване може да бъде различна за различните хора.

Най-честата форма на товазаболяването е наследствен ангиоедем от първи тип, чиято причина е патологичното ниско ниво на сложните белтъци в кръвта (протеин С1-естераза). Такива протеини са необходими за организма да регулира различни функции. Наследственият ангиоедем от втория тип е по-рядък и възниква в резултат на аномалии на функциите на протеините, описани по-горе.