Оток на тестисите при мъжете

Здравето на урогениталната система еогромна ценност в живота на човека. От тяхното състояние зависи не само нормалното функциониране на физиологичните функции, но и способността на мъжете да водят сексуална активност.

Сексуалната система на всеки представител на силенПодът се състои от вътрешни и външни органи. Скротумът е специален слаб сак, в който се намират тестисите. Трябва да се отбележи, че по време на образуването на мъжкия плод в утробата на тестисите, тестисите се спускат в така наречения скрот само на тридесет и петата до седмата седмица, т.е. непосредствено преди самото раждане. Това е много важно. В края на краищата, ако това не се случи, човек просто не може да има децата си. Работата е, че формирането на здрави и подвижни сперматозоиди изисква специални условия, подходящи за тяхното развитие. Температурата в скротума е няколко градуса под телесната температура на човека.

Понякога подобна чанта или по-скоро тестисачовекът набъбва. Това се случва изведнъж. В много случаи човек или дете не забелязва веднага подобно образование. В допълнение, този вид случай се характеризира с втвърдяване на това подуване, което само по себе си носи много неприятни и дори болезнени усещания. Ако имате подути тестиси, незабавно трябва да се обадите на подходящия лекар. Това ще помогне да се разбере причината за процеса. Най-честите от тях са усукване на тялото, херния, възпаление на бактериалната природа, стагнация на масата от сперматозоидите, течност и кръв и, разбира се, всякакви скротични наранявания.

Ако детето е подуло яйце, това е необходимода го попита дали бебето не падне, не удари нито органите или други подобни. Опитайте се да не оказвате натиск върху детето. Доста често родителите се оплакват на лекаря, че тестисите на бебето са подути. За да се избегне това, най-малко два пъти в месеца да се проведе проучване на тялото. Понякога е достатъчно и веднъж месечно. Всичко зависи от възрастта на човека или човека. Да се ​​направи изследване се препоръчва след или по време на вземането на горещ душ или вана. Факт е, че от топлината на тестисите постепенно попадат напълно в скротума. Органът се отпуска. В такава ситуация е много по-лесно да се открият всички формации. В допълнение, ще ви е необходима специална инструкция, защото в някои области на уплътняване - нормата.

Ако подозирате, че тестисът е подут,повдигнете пениса и леко палпете скротума директно. Обърнете внимание на размера (опитайте се да идентифицирате промените), зачервяване и силно разширяване на вените. Лявата част на органа, т.е. скротумът, трябва да се намира малко надясно.
Уверете се, че внимателно изследвате всеки от тестисите. За да направите това, трябва да ги преместите между пръстите си. Правете всичко внимателно, за да не вредите на представителя на по-силния пол. Обикновено тестисите са еластични и гладки форми. В същото време те се движат свободно.

По-рядко, фактът, че тестисите са подутивърху развитието на тумор на раковите органи. За съжаление, тази болест у нас често се среща. Най-често мъжете на възраст от двадесет и пет до тридесет и седем години са изложени на риск. Причините за появата на тумор на това място, по-точно, има много предположения. Истината обаче не е разкрита досега. Струва си да се отбележи, че ако майката по време на бременност получи средства с повишено съдържание на така наречения диетилбестрол, вероятността от рак се увеличава.

Признаците, че мъжът е подул тестиса, най-често стават подуване, понижена сексуална активност и болка в тази област. Независимо от предположенията си, незабавно се консултирайте с специалист.