Алергичен едем на ухото

Такова заболяване като възпаление на лигавицатачерупката на средното ухо, често се среща при деца. По време на развитието на болестта вътре в ухото, течност постепенно се натрупва. Това се случва, че течността, която се натрупва, става прекалено плътна, с лепилни свойства.

Този вид заболяване се нарича гноен отит .

Как изглежда средното ухо? Това е кухината между тимпаничната мембрана и черепа, която се запълва с въздух. Основната задача на средното ухо е предаването на вибрационни вълни от тимпаничната мембрана директно към вътрешното ухо. Ухото е свързано с задната кухина на носа през слуховата тръба, която също се нарича Есташан.

Обикновено се извършва вентилация на средното ухо, всредно 4 пъти на минута защото Евстахиевата тръба е леко отворени по време на физиологични процеси, като например дъвчене, поглъщане или прозяване. Поради факта, че тръбата се отваря в кухината на ухото и носа настъпва изравняване на налягането.

Също така се случва и евстахиевата тръбасе блокира, което се свързва с възпаление на разположените наблизо тъкани, увеличаване на размера на аденоидите, както и развитието на тумора. В този случай туморът може да бъде както злокачествен, така и доброкачествен и да се намира директно в тръбата на багажника или до него. Блокирането на евстахиевата тръба често се случва в резултат на подуване, което се дължи на алергична реакция.

В момента всички етапи на това заболяване не са такивадо края. Въпреки това, има основания да се смята, че много епизоди с възпаление на лигавицата на средното ухо са свързани с алергии. Като правило, отитът се причинява от хранителна алергия.

Евстах тромпет при малки деца,само около 1 мм. Следователно, той лесно се блокира от гъста и лепкава маса. Това води до развитие на глухота, тъй като предаването на звукови вълни е почти напълно блокирано. Поради тази причина, гнойно възпаление на средното ухо е една от основните причини, поради които децата да развият глухота. Това от своя страна може да доведе до неблагоприятни последици, като например проблеми с развитието на речта и последващото обучение.

Ако заболяването е причинено от алергични реакции, трябва да се използват антихистамини. Когато става дума за бактериална инфекция, препоръчително е да се използват антибиотици.

Случва се пропускливостта на слуховата тръбасе предоставя само чрез хирургическа интервенция. В резултат на това въздухът отново започва да тече в средното ухо. В някои случаи е необходимо да се премахнат аденоидите и сливиците, но само когато размерът им е прекомерно голям.

Свързан софтуер